Milyen teherautó gumiabroncs méretek vannak?

Vannak olyan oldalak (mint például az akciosgumi.hu), ahol megnézheti, hogy milyen különbségek vannak az egyes tehergumi méretek között.  A teherautó gumiabroncs kiválasztását alaposan át kell gondolni, hiszen nem mindegy, hogy milyen típust választunk. A teherautó típusa minden esetben meghatározza, hogy milyen abroncsok közül érdemes válogatni. Válogatáskor a legszűkebb keresztmetszet mindig a kerék mérete, így ez az, amihez igazodnunk kell. A megfelelő méret kiválasztása után már nagyon egyszerű kiválasztani a megfelelő abroncsot az akciósgumi webáruházban. A teherautókra felszerelt abroncsok mindig fokozott igénybevételnek vannak kitéve, hiszen nagyobb súlyt is el kell bírniuk, mint a személyautóknak. Ezeknek a teherautóknak sokszor nagyon rossz utakon kell közlekedniük, így az abroncsok minősége kiemelkedő. Ezen nem szabad spórolni. A kerék méretén kívül a következő fontos szempont az abroncs bordázottsága, hiszen ez fogja meghatározni, hogy adott abroncs mennyire fog csúszni az utakon.

A minőségi abroncsok közül többet is találunk az akciosgumi webáruház polcain. Orosz, távolkeleti, Lanvigator, Infinity, Petlas, Kormoran, Sava, Barum, Fulda és még hosszan sorolhatnánk hány féle márka közül lehet választani. Itt mindenki megtalálja a pénztárcájának megfelelő abroncsot. Az év során sokszor akciósan is elérhetők az abroncsok, így érdemes ekkor bevásárolni, akár előre is egy szett abroncsot.

 

A márkák közül érdemes kiemelni párat. A Hankook téli és nyári abroncsokat is kínál a vásárlóknak, érdeklődőknek. Ezekkel az abroncsokkal megelőzhetők a különféle balesetek. Nedves, havas, csúszós úttesten is kiválóan teljesítenek a teherautó gumiabroncsai. A téli abroncsok közül sokan kedvelik az Icebear W300 vagy az Icebear W440 abroncsokat. Az Opel, a Renault is előszeretettel ajánlja vásárláskor az ügyfeleknek ezeket az abroncsokat. További előny, ha az akciósgumitól vásároljuk meg az abroncsokat, hogy két abroncs szett vásárlása felett már flottakedvezményt lehet igénybe venni. Érdemes ezt a lehetőséget kihasználni, hiszen így sokkal olcsóbban juthatunk hozzá a téli vagy a nyári abroncsainkhoz. A teherautó abroncsok amúgy sem az olcsóbbak közé tartoznak, így mindig nyitott szemmel kell járni.