Miért őrülnek meg egyes nők a hatalmas gyémántokért az eljegyzési gyűrűjükben?

Nemcsak azért, hogy minden barátnőt megegyen a sárga irigység! A háttérben pszichológiai okok és pénzügyi hagyományok is meghúzódnak.

A hírességek ujján csillogó hatalmas, több tízkarátos gyémánt eljegyezési gyűrűk sokaknak tetszenek.

Ők általában azért kapnak százmilliókat érő ékszereket, mert maguk is jelentős vagyonnal rendelkeznek, így a dúsgazdag vőlegények ezért válogatnak a nagy gyémántok közül.

A nők többsége ugyan eljátszik a gondolattal, mi lenne, ha ő is hasonlót kapna, de nem foglalkoztatja őket igazán a dolog. De vannak, akik számára tényleg csak a méret számít.

A gyémánt mérete az önértékelés fokmérője?

Sok nő talán nincs is tisztában azzal, hogy milyen gyönyörű a maga természetességében, ezért gyakran gondolják úgy, hogy szépségük visszaigazolása az eljegyzési gyűrűbe foglalt gyémánt mérete.

Úgy érzik, hogy ha túl kicsi a drágakő, akkor vagy ők nem tettek meg mindent a jó párkapcsolatért, vagy a párjuk értékeli alul őket.

Igazából egyik irány sem jó, így érdemes az önbizalom és önértékelési problémákon dolgozni, mert lehet, hogy a rossz értékrend miatt marad le az ember lánya arról, hogy megkérjék a kezét.

Azért pedig igazán kár volna, nemde?

Azok a mocskos anyagiak…

Annak idején, mikor még marhákat és egyéb jószágokat, valamint tetemes mennyiségű pénzt vagy aranyat adtak egy lányért a szüleinek, a nőknek nem volt saját vagyona, leszámítva az ékszereit.

Éppen ezért, amikor valamilyen eseményről volt szó, mikor ajándékot kaphatott az ember lánya, általában ékszert kért, hiszen azzal a saját vagyonát gyarapította, így, ha a házasság kútba esett, valamit pénzzé tudott tenni.

A személyes vagyon kérdése mára szerencsére változott, a nők nincsenek a férfiakra szorulva, hiszen saját egzisztenciával rendelkeznek, de az ajándékba kapott ékszerekkel kapcsolatos gondolkodásmód még mindig érvényben van.

Minél nagyobb az eljegyzési gyűrűbe foglalt gyémánt, annál értékesebb, és mivel nem szokás a válás után visszaadni, ha megszorul az ember lánya, van mihez nyúlni. Lássuk be, van a dologban ráció, még akkor is, ha emiatt egyes hölgyek anyagiasnak tűnnek.

A szerelem értéke lenne?

Sok nőtől lehet hallani, hogy szerintük a férfi szerelmét bizonyítja az eljegyzési gyűrű gyémántjának mérete, tehát minél jobban szereti őt a párja, annál nagyobb drágakővel lepi meg.

Ez érdekes elmélet, de lássuk be, nagy butaság. Érdemes józanul gondolkodni: egy hatalmas gyémánt nem biztosíték az örök boldogságra és hűségre, viszont iszonyú kényelmetlen lehet a viselése, ráadásul mindenbe beleakad a mindennapok során.

Egy kevésbé feltűnő, de a menyasszony kezéhez és habitusához tökéletesen illő kisebb gyémánttal – vagy gyémántokkal – díszített eljegyzési gyűrű sokkal biztosabb jele az igaz szerelemnek, hiszen ezzel a férfi jelzi, hogy igencsak odafigyel a párjára!