Fertőtlenítő tisztítószerek

A boltok sorai közt cirkálva manapság a fertőtlenítő tisztítószerek beszerzése alapkövetelmény. A higiénia nagyon fontos szempont lett az utóbbi időben és mindenki igyekszik a legjobb minőségű tisztítószereket megvásárolni. Ahhoz, hogy tudjuk, milyen fertőtlenítőt vásároljunk, tudnunk kell, milyen a jó fertőtlenítő.

Tényleg egyre több felületfertőtlenítő kapható, de ha teljes körű védelmet szeretnénk, oda kell figyelnünk, mit vásárolunk. A fertőtlenítő tisztítószereket megvásárolhatjuk koncentrátum formában, illetve sprayként.

Az előbbit értelemszerűen vízbe kell keverni, így kapjuk meg az oldatot. Nagyon fontos, hogy a megfelelő mennyiségű vízhez a megfelelő mennyiségű koncentrátumot tegyük. Csak így érhető el a kiváló fertőtlenítő hatás. A spray-k használata ennél jóval egyszerűbb. Egyszerűen lefújjuk a felületet és hagyjuk száradni a szert. Vannak olyan felületfertőtlenítő spray-k, amelyeket lefújás után azonnal letörölhetünk, így könnyítve meg a használatukat.

Vásárlás előtt két dolgot kell figyelembe vennünk, a hatás spektrumot és a behatási időt.

Ha sietve vásárolunk, a hatás spektrumra nem is nagyon figyelünk. Tudnunk kell, hogy milyen kórokozó ellen szeretnénk használni. Manapság fontos szempont, hogy az általunk választott fertőtlenítő vírusölő legyen, de ez nem minden szerre igaz. Valamelyik csak gombaölő, valamelyik csak baktérium ölő hatású. Tehát jól figyeljük meg, hogy a leiraton mind a három hatás szerepeljen.

A másik fontos szempont a behatási idő. Általában a fertőtlenítők a különböző kórokozókat különböző hatásidővel teszik ártalmatlanná. A vírusok és baktériumok átlag 5 perc alatt, a gombák pedig 15 perc alatt pusztulnak el a fertőtlenítő hatására.  A termék leírásán ezt is megtaláljuk, ismerjük ezeket a behatási időket, hogy pontosan tudjuk, hogyan fertőtleníthetünk.

A jó fertőtlenítő tisztítószer kellemes illatú, és nem roncsolja a kezelt felületet. Ilyen tisztítószereket nemcsak az üzletekben vásárolhatunk, de interneten is rendelhetünk. A fent leírtakat figyelembe véve választhatunk megfelelő fertőtlenítőt.

Nézze meg webáruházunk kínálatát és vásárolja meg Nálunk fertőtlenítő tisztítószereit!