Üzenet:

OK
Bejelentkezés/Regisztráció X


Belépés facebookos azonosítóval
ELFEJELTETTEM A JELSZAVAMAT

REGISZTRÁCIÓ

Kártyás fizetés szolgáltatója

Cib Bank

Elfogadott kártyák

Mastercard Visa Visa Electron Maestro
Projektek - Lejárt Projekt

PET IT

projektgazda: OS_ KANTINE

kategória: INNOVATÍV HÉTKÖZNAPOK

helyszín: BUDAPEST

kutya_eszik.jpg peti_it_also.png

0.83%

 

5000,- Ft

0.83% (célösszeg: 600000,- Ft)

támogatók száma: 5


0

nap van még hátra


Mit kapok?

1. KATEGÓRIA (1000,- Ft felett):
Szívből jövő köszönő emailt küldünk Neked
4 TÁMOGATÓ


2. KATEGÓRIA (5000,- Ft felett):
Köszönő emailt és egy nagyon vagány pet it matricát kapsz tőlünk
0 TÁMOGATÓ


3. KATEGÓRIA (20000,- Ft felett):
A fentieken túl egy egyedileg készített pet it ékszert adunk háziállatodnak
0 TÁMOGATÓ


 saját weboldal{


PROJEKTLEÍRÁS

Célok

A pet it egy mozgalom arra, hogy a helyi éttermek további felhasználásra alkalmas konyhai maradékai eljussanak a közelben lakók háziállataihoz, hogy ezáltal csökkentsük a környezet és a pénztárcád terhelését. A tányérodon hagyott maradék vagy a konyhai hulladék (pl. csont, hús, zöldség) házi kedvenceink számára finom falat lehet (cica, kutya, hörcsög stb.).

Újrahasznosítva gyűjtöd a szemetet, különválogatod, aztán elviszed akár a 3 sarokra fekvő szelektív hulladékgyűjtőkbe is?
Miért van az, hogy hulladékainkat már évek óta újrahasznosítjuk, viszont az éttermekben termelt maradékainak kidobjuk *hulladék címén*? Az éttermi maradék újrahasznosításával csökkentheted háziállatod ökológiai lábnyomát és kímélheted pénztárcádat!

Megvalósítás

A mozgalomban résztvevő éttermek vállalják, hogy a konyhájukon keletkezett vagy az oda visszakerülő maradékot, erre a célra készített, különböző - a maradék fajtájától függő - feliratú, és dátummal ellátott dobozba rakják, amelyek az étteremben vagy az étterem előtt felállított, zárt hűtőbe kerülnek. Innen a környéken lakó háziállat tulajdonos a mozgalom közösségi oldalain regisztrálva, az azokon megosztott kód segítségével kinyitott hűtőből kiveheti a saját kedvencének szánt dobozt.
A doboz környezetbarát, amelyből a házikedvenc közvetlenül is megeheti az ételt, amit aztán gondosan elmosogatva, az étterem újrafelhasználásra vár vissza.

A másolhatóság érdekében nyitott forráskódú designt alakítunk ki, amit könnyen megvalósíthatsz saját lakókörnyezetedben. Fogd a step-by-step leírásunkat, és szervezd meg saját pet it helyedet. Mit kaphatsz tőlünk? Egy komplett szervezési leírást, ingyen felhasználható designt. Mit várunk tőled? Sikersztorikat és rövid beszámolót saját pet it helyedről.

Támogatásoddal segitesz beindítani a pet it mozgalmat, az első pet it pont kialakítását (dobozok beszerzése, DIY, azaz csináld Te magad, napelemes hűtő elkészítése, szerelés és oktatási feladatok megszervezése, stb).

Az Os Kantine csapata

projektvezető: Nemes Attila
projektkörnyezet: Langmár Péter
stratégia: Szarvas Olivér
arculat és design: Dalos Eszter és Nagy Zsombor
web és UI: Eszes Péter
kommunikáció / pr: Tamás Dorka, Harangozó Ferenc
jogi környezet: Lukács Manuéla


KOMMENTEK

Fülöp Viktor
2013.10.20 19:42
Nagy ötlet! Szuper!