Kedvencem a bögrés fánk

Hamarosan itt a tavasz, amikor sokan szeretnek kimozdulni ismét a természetbe, szabadba, hiszen ott kellemes idő van és a friss levegő is meghozza a maga pozitív hatását. Amíg erre várunk és tombolnak a kellemes meleg lakáson kívül a mínuszok, addig sem kell elkeserednünk, mert a konyhában igazi csodákat alkothatunk meg. Pontosan ebbe a kategóriába tartozik a bögrés fánk. Egyszerűen kivételes desszert, amit szinte mindenki örömmel lát a tányérján. Nem létezik olyan laktatós ebéd vagy vacsora, ami után, még 1-2 darab desszertkülönlegesség le ne csúszna. Ezeket tetszés szerint ehet cukorral, lekvárral, pudinggal ízesíteni, annak függvényében, hogy aktuálisan mire vágyunk éppen.

A bögrés fánk az elnevezését arról kapta, hogy a tésztájához szükséges alapanyagokat bögrével mérjük ki. De nézzük meg, hogy pontosan mire van ehhez szükségünk. Legyen előkészítve a liszt, tojás, sütőpor, tejfül, cukor és némi olaj, amiben a sütés fog megtörténni. A bögrés fánk a mennyiség függvényében egy gyorsan elkészíthető finomság. A recept gyakran csak útmutatásként szolgál és nem konkrét szabályrendszerként, ezért bátran eltérhetünk az adagoktól a bögrés fánk esetében, ha a családunk vagy a saját igényünk ezt megkívánja. Amennyiben eddig még nem készítettünk ilyen jellegű édességet, akkor mindenképpen nyissuk meg a receptneked.hu weboldalt, ahol részletes útmutatót kapunk a bögrés fánk megteremtéséhez. A leírás már sokszorosan kipróbált, ezért a siker garantált, ha csak valamit nagyon félre nem nézünk, de ennek csekély a valószínűsége. Vágjunk neki minél előbb a bögrés fánk elkészítésének.